МЛАДЕЖ ОТ ЛОВЕЧ С НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА НАГРАДА ЗА ПРОЯВЕНИ БЛАГОРОДСТВО И ДОБЛЕСТ [ЛТ]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Националната младежка награда за проявени благородство и доблест е учредена през 2017 г. и се връчва за първи път през 2018 г. за отличени деца и млади хора до 20-годишна възраст в качествата благородство, доблест, милосърдие, гражданска отговорност.
Между отличените е Давид Деянов Давидов, (18 г.) от Ловеч. Той е дългогодишен доброволец на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ Ловеч и на Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека. Давид е сред младежите, които са основен двигател на инициативите „Забавно лято“ и „Лятна читалня“. Организатор и водещ на благотворителния концерт „Аз съм част от този свят! Аз мога! Повярвай в мен!“. Организатор на кампанията „Коледа за всяко дете“, в която подпомага набирането на средства и раздаването на подаръци за 50 деца от Ловеч.
Давид е ученик в 12 клас в ППМГ и през свободното си време също така работи с деца със специални образователни потребности, ангажира се с образователни инициативи и серия от публични прояви за общността на Ловеч и региона.
На 30 юни на Давид официално ще бъде връчена значка „Посланик на библиотеката“.
Учредители на наградата са Държавна агенция за закрила на детето, Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски Орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи и физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. Националната младежка награда за проявени благородство и доблест се връчва ежегодно.
Годишната церемония по награждаването се домакинства любезно от Н.В. Симеон Сакскобургготски в Резиденция Врана на 11.06.2018 г. (понеделник).
На награждаването ще бъдат представени:
– Ръководствата на Министерството на външните работи, Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето и представители на местната власт
– Посланиците на Суверенния Малтийски Орден, Германия, Франция, Представители на дамския дипломатически Клуб на приятелството.
От 17 часа на 11 юни е награждаването на отличените 19 деца за 2018 година с отличителен знак на наградата от Н.В. Симеон Сакскобургготски, с участието на представители на Държавна Агенция за закрила на детето, на Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, на Нова Броудкастинг груп и на спомоществувателите.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu