Над 350 изпълнители събра фестивалът „Радомирци пее и танцува” [ИП]

Култура

За втора поредна година се проведе Регионалният фестивал „Радомирци пее и танцува”,  който събра на една сцена 19 групи от областта и региона, с над 350 участници.
„Фестивалът е доказателство за богата духовност и здрави корени на българина, показва колко сплотен и талантлив народ сме. Неговата цел е да популяризира българското народно творчество, да покаже духовността на българина, да съхранява българските народни традиции и обичаи. Фестивалът дава възможност за изява на изпълнители от различни възрастови групи, както с традиционни, така и с издирени и записани нови неизвестни до сега песни, танци и обичаи”, казаха организаторите от НЧ „Огняна 1899” в село Радомирци.
Фестивалът беше открит от кмета на селото Петьо Йотов. Сред официалните гости бяха: Диана Цветанова – ст. експерт хуманитарни науки – Община Червен бряг, общински съветници, представители на бизнеса, Йохан Дженов – председател на Тракийско дружество и други.
Финалния щрих на фестивала поставиха от танцов състав Черни Вит, които бяха и с най-много участници.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com