Над 53% е общата разкриваемост на престъпленията в Плевенско през 2017-а [ПзП]

Крими

През 2017 г.в ОДМВР-Плевен са регистрирани 5 708 заявителски материал, при 5 749 броя за 2016 г. В абсолютно изражение е налице намаление на броя на регистрираните заявителски материала с и увеличение на останалите за работа престъпления със 110. Това сочат данните от годишния доклад на Полицията, който бе представен днес в присъствието на вътрешния министър Валентин Радев.
През отчетния период от служителите на ОДМВР-Плевен при регистрирани 4 320 престъпления, са разкрити 2 314 или 53,56% обща разкриваемост. Постигнатият процент на разкриваемост е най-високият, достиган от ОДМВР-Плевен през последните години. Допълнително са разкрити 382 престъпления, регистрирани в предходни периоди.
През 2017 година служителите от ОДМВР Плевен активно работиха по противодействието на телефонните измами. Благодарение на добрата работа на служителите от сектор ПКП при ОДМВР-Плевен са разкрити 48% от регистрираните случаи на този вид престъпления на територията на областта, като са установени и задържани лица, съпричастни към този вид престъпна дейност. Нанесените щети в по-голямата си част са възстановени на пострадалите.
ОДМВР-Плевен отчете и активна работи по противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол. Криминогенни зони в това направление през 2017 година са изведени гр.Плевен, с.Буковлък, гр.Кнежа и гр.Левски. Предвид отчетена тенденция към преориентиране на престъпните групи на територията на областта в разпространението от ситно смлян на нарязан тютюн за пушене, са предприети множество специализирани полицейски операции на територията на областта, където основно се извършва разпространението на по-големи количества от акцизни стоки без бандерол. Иззети са 618 620 къса цигари; 2 тона 690 кг тютюн; 1.408 т алкохол и 8. 660 т горива.
Още от тази категория:Над 80% са свършените дела през 2017-а в…БЧК – Плевен отчита дейността си през 2017 годинаОбСНВ – Плевен представи годишен отчет за дейността…Противообществените прояви на малолетни и…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg