Назначиха Калоян Къдрийски за заместник-кмет по териториално развитие в Плевен

Общество


В Община Плевен е назначен нов заместник-кмет с ресор „Териториално развитие.“ Новата позиция ще бъде заета от Калоян Къдрийски, който бе официално представен днес от кмета на Плевен, д-р Валентин Христов, на седмичната оперативна среща с ръководния екип на местната администрация. Къдрийски поема поста от инж. Митко Спасов.

Новият заместник-кмет е на 44 години и е завършил Математическата гимназия „Гео Милев“ в Плевен. Притежава бакалавърска степен по „Аграрна икономика“ и магистърска степен по „Управление на проекти“ от Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов.

През годините Калоян Къдрийски се е занимавал с различни проекти и има богат управленски опит в частния сектор. Работил е като технически ръководител на строителни обекти в страната и е бил управител на строителни фирми. Той е семеен и има две деца.

При представянето си днес, Къдрийски подчерта важността на своето назначение: „Вярвам, че опитът, който имам в частния бизнес, ще ми бъде полезен като заместник-кмет с ресор „Териториално развитие“. Ресорът е отговорен и изисква сериозна работа. Проектите на Община Плевен, включени в Инвестиционната програма на общините при актуализацията на държавния бюджет за 2024 година, са 51 и възлизат на близо 50 000 000 лв. Реализацията им е сред основните ни задачи в момента.“

Източник: БТА

Вашият коментар