Найден Зеленогорски: Предсрочни парламентарни избори са възможни през следващата година [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

През следващата година са възможни предсрочни парламентарни избори, които ще предшестват тези за Европарламента. Това е заявил на пресконференция в Сливен Найден Зеленогорски, зам.-председател на Движение България на гражданите, цитиран от БТА.
Според него, доказателство за това са неразбориите в управляващата коалиция, лоша външна и вътрешна политика, опит за авторитаризъм на централно и местно ниво. Той допуска, че управляващите ще се опитат да ги направят във формат „Две в едно“ с местните избори. От партията ще работят за широко обединение в дясното политическо пространство, като се поучат от допуснатите в миналото грешки.
От ДБГ предлагат и редица мерки за олекотяване на ценовия удар, предизвикан от поскъпването на горивата.  Сред тях са намаляване на ДДС с два процента, както и увеличаване прага за задължителна регистрация по ДДС и т.н. Председателят на партията Димитър Делчев е заявил и подкрепа за протеста на майките на деца с увреждания. Той е определил поведението на правителството като грозно и нехуманно. Според него, с протакане и лъжи правителството цели да прокара бюджета без да се вземат мерки, а проблемите да се отложат с още една година.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com