„Най-мрачният час” е изборът за кинолекторията през март на плевенската Библиотека [ПзП]

Култура

„Най-мрачният час” е изборът за кинолекторията през март на РБ „Христо Смирненски” – Плевен. Тя ще се проведе в арт залата на 28 март, сряда, от 17 часа.
„Най-мрачният час” проследява събитията от ранните дни на Втората световна война, когато падането на Франция е неизбежно, а Великобритания преживява най-мрачния час, в който се бори срещу нарастващата опасност от инвазия на германците. В ролята на Уинстън Чърчил е номинирания за „Оскар“ Гари Олдман.
Режисиран от Джо Райт, „Най-мрачният час” е драматичната и вдъхновяваща история на четири седмици през 1940 г., през които Чърчил проявява куража, нужен да промени историята на човечеството. В ролите: Кристин Скот Томас, Бен Менделсон, Стивън Дилейн, Лили Джеймс.
Още от тази категория:Плевенската Библиотека с изложба „Пред подвига – поклон!”Ученици от ОУ „Христо Ботев” – Асеновци…10 март – Ден на Холокоста25 март – Благовещение!

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevenzapleven.bg