Намалено работно време за Параклис мавзолей „Св. Георги“ заради жегите.

Последни новини


Плевенско Светилище Намалява Работното Време Поради Жега

Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец“, разположен в историческия град Плевен, обяви намалено работно време заради очакваните високи температури. Тази промяна във времето за посещение ще влезе в сила от днес и ще продължи през следващите дни.

„Поради прогнозираната гореща вълна, наложително е да предприемем мерки за опазване на здравето на нашите посетители и служители“, обяви управлението на мавзолея. Временното разписание, което ще бъде в сила до 13 юли, включително, ще позволи на граждани и гости на града да посетят паметника на българската история в часовете, когато жегата не е толкова силна.

Новото работно време на параклиса ще бъде всеки ден от 8:30 до 14:00 часа. Това решение е взето с мисъл за предпазването и улесняване на културния туризъм в града по време на летните жеги.

Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец“ е одобрен от обществеността и туристите като важна дестинация. Посветен е на покровителя на войниците и се счита за място, съчетаващо духовността и патриотизма в едно. Посетителите обикновено идват тук, за да отдадат почит на исторически знакови събития и личности.

Управата призовава всички, които планират да посетят параклиса през следващите няколко дни, да спазват новото работно време и да бъдат предпазливи в горещите часове на деня.