Наследничка на зографски род представя изложба в Къщата на художниците [ИП]

Култура

Изложба акварел и рисунки под наслов „Сезони” ще открие снес в Къщата на художниците Стефка Ралевска от Велико Търново. Тя е правнучка на  художник – зограф, представител на Миньовия род от Тревненската живописна школа. Завършила е специалност „Графика” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” при доц. Иван Маринов, специализира „Графика” при проф. Н. Хаджитанев. 37 години работи като учител по изобразително изкуство във великотърновски училища.
Основна тема в творчеството на Стефка Ралевска е природата, преплетена понякога с човешката душевност и съдба. Обича да показва цветята, тревите, есенните листа в техния естествен вид сред природата. Между клоните и в кората на дърветата вплита причудливи образи. В картините и няма граници между портрета, пейзажа и натюрморта. Търси разнообразие в използваните материали и техники, между които акварел, сух пастел, цветен молив, туш-перо, офорт.
Автор е на 13 самостоятелни изложби.
Изложбата ще бъде открита днес, от 17.30 часа.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com