„Национално турне, арт изложби и театрални постановки в Плевен“

Последни новини


Плевен ще бъде домакин на културни събития, които предложат разнообразие от изкуства през третата седмица на юни. От музикален концерт с благотворителна насоченост, през изложби на български творци, до театрални представления – вижте какво може да посетите.

Концертите с кауза ще привлекат плевенчани на 13 юни, където в летния театър ще излязат на сцената изявени български изпълнители. Събитието започва в 20:30 ч. и е част от национално турне, подкрепено от Община Плевен. Домакин на вечерта ще бъде Веселин Пренеров, а специални гости на събитието ще бъдат деца и младежи от Музикален център Dori Dios с ръководител Дори Люцканова.

Турнето „Концерти с кауза“ насочва вниманието си към две значими инициативи: информационната кампания за репродуктивните проблеми и подкрепата за българската музика в националния ефир.

В Арт Център Плевен на 13 юни, от 18:00 ч., ще бъде открита изложбата „Съвременна дърворезба и дърво“, създадена от творческата група Arena ART Wood под ръководството на доц. Роберт Цанев и докторанта Антон Георгиев.

Следващият ден, 14 юни, се открива съвместна изложба на Цветанка Христова и Олга Въткова в Арт Център II – Къща на художниците, отново в 18:00 ч.

За най-младите любители на изкуството, Творилница „О писменехъ“ стартира изложба с творби на учениците от ОУ „Цветан Спасов“ под ръководството на Ралица Енчева на 11 юни.

Ценителите на живописта могат да посетят самостоятелната изложба на Румяна Живкова в ХГ „Илия Бешков“ от 18:00 часа на 11 юни. Изложбата ще предложи над 30 нови произведения на плевенската художничка, съпроводени от музикално изпълнение на Стефанос Димитриу на китара.

Драматичен театър „Иван Радоев“ ще предложи спектакъла за деца „Грозното патенце“ на 15 юни в 11:00 ч. и „Бест оф Гошо“ на 16 юни от 19:00 ч. на голяма сцена.

Регионален исторически музей – Плевен се присъединява към националната инициатива „Опознай България“, предлагайки дигитализирана информация за туристи, които използват мобилно приложение на Yettel за събиране на виртуални печати.

За местата, където може да се насладите на културата тази седмица в Плевен, оставете си време да откриете в богатата палитра от предложения.