На 25 юли ще се проведе сесия на Общинския съвет с разгледане на 37 предложения според планирания дневен ред.

Общини Общински съвет Плевен


Общински съвет – Плевен се подготвя за предстоящо заседание в Конферентната зала на Общината в сграда „Гена Димитрова”. Започващо в 09:00 часа, събитието ще предложи на вниманието на съветниците 37 точки от дневния ред, включващи теми като провеждане на конкурси за избор на управители на общински фирми. Процесът може да бъде проследен в реално време на интернет страницата на общината.

Сред приоритетните предложения се нарежда приемането на Програма за развитие на туризма в общината, с акцент върху провеждането на значими събития и рекламни дейности. Общинският кмет е назначил Консултативен съвет по туризъм, който вече е обсъдил и допълнил програмата на събрание на 14 юни.

Следващи важни теми обхващат промени в съществуващи наредби за управление на общински предприятия и фирми. Точките от дневния ред включват още процедури за избор на съдебни заседатели и различни отчети и предложения относно общинската собственост и управление.

Публикациите за всички предложения са достъпни на официалния сайт на Общински съвет – Плевен, като интересующите се могат да намерят подробности в раздела за предстоящите заседания.