Николай Дзезов – първи, Николай Георгиев – трети в международния турнир „Динко Петров“ [ПС]

БОЙНИ СПОРТОВЕ

Поредно силно представяне на състезателите на Петър Антов и Момчил Сирашки в плевенския СКБ Изобор (Плевен). Направиха го в международния турнир по класическа борба „Динко Петров“ за кадети и момчета в Стара Загора. Николай Дзезов спечели златен медал. В категорията до 60 кг при кадетите той се справи с трима. На финала въобще не даде шанс на Тийгън Дън от САЩ, побеждавайки го с 6:0.

Николай Георгиев се окичи с бронзов медал при момчетата. В категорията до 48 кг той надви двама съперници и загуби от шампиона на България.
„Много силен турнир. Примерът – САЩ бяха с по двама борци в категория. Състезанието е част от подготовката на Дзезов и Георгиев. Няма как да не съм доволен от представянето им. Трудят се всеки ден и резултатите от състезанията го показват. Те и съотборниците им в нашия клуб са факири, като се вземе под внимание факта при какви кошмарни условия тренират. Другите клубове се подготвят в отоплени и ремонтирани зали. В нашата в Плевен температурата е под нула градуса“, коментира Петър Антов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://plevensport.eu