Нов общински съветник полага клетва на заседание в Плевен днес

Общество


Днес ще заседава Общинският съвет в Плевен, като предварителният дневен ред включва 25 предложения. Информацията е предоставена от общинската администрация.

Заседанието ще започне с полагане на клетва от новообявения общински съветник Пепо Петков, който заема мястото на Генадий Гешев от МК „Българска нова демокрация“. Гешев беше освободен от длъжност по решение на Общинската избирателна комисия от 22 февруари.

Следващата точка от дневния ред е обсъждане на изменения в Наредба № 4 за търговската дейност в общината, с цел регламентиране на дейността на мобилни търговски обекти.

Общинските съветници ще разгледат и предложението за отчета на бюджета на Община Плевен за изминалата година. Други точки от дневния ред включват предложение за осветяване на емблематична сграда по повод Световната кампания „Light It Up Gold“, както и предоставяне на общински имоти за безвъзмездно ползване на обществени организации.

Останалите предложения в дневния ред включват отдаване под наем на части от общински имоти за инсталиране на седем рекламно-информационни материали, одобрение на Годишен план за ползване на дървесина през 2024 г., както и актуализиране на списъка на имоти от общинския поземлен фонд с трайно ползване – пасища, мери и ливади.

Заседанието ще започне в 09:00 часа в конферентната зала на местната администрация в сградата „Гена Димитрова“.

Източник на информацията: БТА.