Областен управител Николай Абрашев на визита в Левски.

Областна администрация Плевен


Днес, 5 юни, Николай Абрашев, Областен управител на област Плевен, беше на работна визита в Община Левски. Той се срещна с кмета Любка Александрова за обсъждане състоянието на пътната инфраструктура в района. Освен това, г-н Абрашев проведе среща с директора на МБАЛ – Левски, Евгения Иванова, където бяха разгледани трудностите, пред които болничното заведение се изправя.

Евгения Иванова сподели, че в момента лечебното заведение спешно се нуждае от акушер-гинеколог поради затвореното отделение заради липсата на такъв специалист. Въпреки наличието на акушери, неонатолог и педиатър, отсъства специалист акушер-гинеколог. Болницата, служеща на хората от Левски и околните общности, функционира от 1991 година.

В МБАЛ – Левски се предлагат нови и иновативни физиотерапевтични услуги, като дигитална рехабилитация „Нирвана“, солна стая и други. „Нирвана“ е мотивационна система, предназначена за рехабилитация на пациенти с невромоторни и когнитивни нарушения, базирана на виртуална сензорна реалност.

Николай Абрашев заяви своя ангажимент да подпомогне болницата, така че тя да продължи да функционира и да обслужва нуждите на местните жители.