Областният управител на Плевен провери изненадващо работата на почистващите фирми [ПД]

Общество

Областният управител Мирослав Петров провери на място днес каква е ситуацията с ТИР-а с румънска регистрация, който спря временно движението по главен път Е 79 на 67-мия километър преди гр. Славяново по посока Русе, информираха от областната администрация. Причина за ПТП-то са станали износените гуми, с които се е движил тежкотоварният автомобил. Шофьорът не е успял да овладее ТИР-а, който се е завъртял и е запречил пътя. Десетки коли и камиони и в двете посоки на движение търпеливо изчакваха да бъде възстановен трафикът.

Иначе пътищата на територията на област Плевен са проходими при зимни условия. Заедно с директора на областно пътно управление инж. Иво Денчев и директора на ОД на МВР комисар Красимир Начев областният управител Мирослав Петров провери изненадващо работата на почистващите фирми. Проверката показа, че пътищата се почистват и опесъчават на задоволително ниво. Само в района на инцидента с румънския ТИР работеха три опесъчаващи автомобила, които обезпечаваха нормалното състояние на пътя при зимни условия.

Проверката бе предшествана от спешна среща в кабинета на областния управител Мирослав Петров с директора на областно пътно управление инж. Иво Денчев и директора на ОД на МВР комисар Красимир Начев. На нея присъстваха още зам.-кметът на Община Плевен арх. Невяна Иванчева и зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com