Областният управител откри учебната година в НУ „Христо Ботев”  в Плевен [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Областният управител Мирослав Петров бе сред официалните гости на тържественото откриване на новата учебна година в НУ „Христо Ботев” в Плевен.
„Първият учебен ден е вълнуващ момент за всички – за учениците, родителите, учителите, но особено значение има той за първокласниците. Прекрачвайки за първи път прага на училището, вие, мили деца, навлизате в необятния свят на знанието. Любознателни, упорити и изпълнени с надежди и очаквания”, каза областният управител Мирослав Петров. Той подчерта, че училището изисква отговорност и постоянство. Но то е място за откриване на нови измерения в представите за света, природата, човека, науката, изкуството и дори собствените възможности. „Бъдете смели откриватели, водени в това пътешествие на знанието от вашите учители.”, призова  той учениците в НУ „Христо Ботев”. Областният управител пожела на учителите да бъдат  все така всеотдайни, разбиращи и откликващи на детското любопитство, а на родителите – търпение и находчивост, за да насърчават с любов талантите на своите деца.

Тържеството продължи с концертна програма, подготвена от възпитаниците на НУ ”Христо Ботев”, а официален старт на учебния процес даде звъна на първия училищен звънец.

Пожелания за успешна нова учебна година отправиха и заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, които бяха официални гости днес в НУ „Патриарх Евтимий” и МГ „Гео Милев”.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com