Облачно и дъждовно време очаква Северозападна България през април.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за Западна и Централна Северна България за периода от 4-ти до 6-ти април 2024 г. сочи променливи метеорологични условия. Сутрешните измервания в синоптичната станция в Плевен показват атмосферно налягане от 994.9 hPa и температура на въздуха от 10.6°C.

На 4-ти април времето ще бъде предимно облачно с временни участъци на намалена облачност. Следобед се очакват краткотрайни дъждове в предбалканската област. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, като максималните температури ще се движат между 20° и 22°. Вечерта налягането ще започне да се повишава. На височини, времето в Стара планина също ще бъде облачно с умерен до силен вятър от различни посоки и максимални температури между 5° и 13°, в зависимост от надморската височина.

На 5-ти април се очаква променливо облачно време, което временно ще става слънчево. Вятърът ще духа слаб до умерен от запад-северозапад. Температурите ще са от 8° до 10° за минимум и до 24° в северозападните райони за максимум. Налягането ще се задържи високо и стабилно. Облачността над Стара планина ще е променлива, с възможни валежи и температури до около 16° на 1200м и 5° на 2000м.

На 6-ти април се предвижда повече облачност, при слаб запад-северозападен вятър, като температурите остават сходни с предходния ден. Налягането леко ще се понижи, а в Стара планина вятърът ще е умерен от северозапад-север. Температурите на различни височини ще се покачат леко спрямо предходния ден.

Дежурният синоптик за тези прогнози е Валентина Радойска.