Обучение по пътна безопасност се проведе в НУ „Христо Ботев“ в Плевен [ПД]

Образование

Обучение по пътна безопасност се проведе в НУ „Христо Ботев“ в Плевен днес, информират от училището. В практическите занимания се включиха всички ученици. Инициативата се реализира съвместно със служители от сектор Пътна полиция към ОДМВР – Плевен.

Мотото на активността беше „Децата са дар, нека ги опазим“. С нея екипът на училището и възпитаниците му се включиха в кампанията „20 март – ден за движение по правилата”.

Христо Дончев и Момчил Ноев разясниха на малките ученици как да се движат по правилата. Във всеки клас, по време на часа на класа, децата работиха и обясняваха как правилно да пресичат, как да опазят живота и здравето си.
Училището като институция е първото в България, което е член на Института за пътна безопасност (ИПБ). На проведеното мероприятие присъства и Илиана Цировска – координатор за Плевен към ИПБ.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com