Община Кнежа с приз от конкурса  „Екообщина 2018” [ИП]

Икономика

Община Кнежа е лауреат от конкурса „Екообщина 2018“, организиран от Посолството на Франция в България, Френския институт в България в партньорство с Президентствто на Република България, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Министерството на околната среда и водите . Отличието за Община Кнежа е в категория „Енергийна ефективност на сградите – община с население под 40 00 жители”, съобщи кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.
Конкурсът е насочен към всички общини в България, които се стремят към осигуряване на нови градски услуги, едновременно конкурентоспособни и опазващи околната среда. Общо 32 общини от цялата страна се конкурираха за приза „Екообщина“ в четири категории – управление на водите, управление на отпадъците, мобилност и енергийна ефективност на сградите.

Наградените общини са седем. Община Кнежа печели приза за реализираните проекти в направление енергийна ефективност на сградите.
„Наградата е за целия екип от професионалисти в Общинска администрация, който непрекъснато работи за подобряване на енергийната ефективност на общинските и жилищни сгради. Благодаря на организаторите, че оцениха високо нашия труд и постигнатото в тази насока”, каза кметът Илийчо Лачовски.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com