Община Ловеч получи годишната награда „Асеневци“ във Велико Търново [ЛТ]

Ловеч

Община Ловеч получи годишната награда „Асеневци“ на церемония по време на 15-тото международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Награда бе връчена на 20 април и е за развитие на културния туризъм в региона и цялостен принос за популяризиране на българското културно-историческо наследство.
Високото отличие бе прието от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова от ръцете на Ирина Найденова, заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/.
Кметът на Ловеч благодари за оценката с думите: „За мен е голяма чест да получа наградата „Асеневци“ точно във Велико Търново – градът, станал столица на Втората българска държава. Това е станало след въстанието на Асен и Петър през 1185 г. срещу ромейската власт. А както е известно, мирът с Византия е сключен в крепостта Ловеч, така че наградата „Асеневци“ ни е особено ценна“.
Над 50 български и чуждестранни изложители се представиха на борсата „Културен туризъм“ 2018, състояла се от 19 до 21 април във Велико Търново,
В Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ имаше щандове на 35 общини, между които и на Община Ловеч. Представени бяха нови продукти, атракции и дестинации за културен туризъм.
На 19 април Корнелия Маринова взе участие и в международна кръгла маса за културния туризъм, организирана от Министерството на туризма.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu