Община Плевен награди първото бебе за 2024 година.

Общество


Семейството на първото бебе, родено в община Плевен за тази година, беше наградено със сумата от 600 лева и специален подарък от кмета д-р Валентин Христов. Съгласно решение на Общинския съвет, паричната премия бе връчена, което беше потвърдено от пресцентъра на общинската администрация.

Церемонията по връчването на подаръците се състоя днес при посещението на младото семейство в сградата на Общината, където ги посрещна лично кметът д-р Христов. Той отправи поздравления към родителите и изрази своите пожелания детето да расте здраво и обичано и да доставя радост на своите близки.

Християн, първото бебе на община Плевен за 2024 година, се роди на 2 януари в 16:05 часа, момче по име. Неговите родители, Памела и Христо Петкови, са инженери, които живеят и работят в Плевен. Той е първородно дете в семейството и също така първото внуче за двете страна на роднините.

„Християн е много спокоен, не се буди през нощта, яде апетитно и расте здраво – в момента тежи близо 7 килограма“, сподели майката Памела.

Критерии за избора на първо бебе на годината включват роденото дете да е от семейство с пълнолетни родители, които притежават постоянен и настоящ адрес в община Плевен. През предходната година, в град Плевен са регистрирани ражданията на 2126 бебета и още 260 деца, родени извън страната, са добавени в общинския регистър.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева, БТА.