Община Плевен призовава към грижа за чистотата в града

Последни новини


Плевенчани обединени в борбата за чист град

В град Плевен настъпват промени в поддържането на чистотата, благодарение на призива на Община Плевен към жителите за активно участие. Важен момент в новата кампания е акцентът върху правилното изхвърляне на строителни и едрогабаритни отпадъци.

„Община Плевен призовава плевенчани да проявят активна грижа в опазването на чистотата на общия ни дом – Плевен,“ съобщават от общинската администрация. В тази връзка са обявени адресите, където могат да се изхвърлят подобни отпадъци, като местата са стратегически разпределени в различни точки на града. От общината посочват, че грижата за околната среда е отговорност, която лежи върху всеки гражданин.

Сред определените места за изхвърляне на отпадъците се числят райони в жк „Дружба“, „Сторгозия“, както и на улиците „Страцин“, „Тунджа“, „Трифон Кунев“, „Карлово“, „Климент Охридски“, „Емануил Васкидович“, „Рила“, „Сергей Румянцев“, „Плевенска епопея“, „Радецки“, „Проф. Илия Бешков“, „Ангел Кънчев“ и „Полтава“.

Отпадъците, изхвърлени на несанкционирани места, ще се санкционират със забрана, предвиден акт за административно нарушение и налагане на съответните глоби. „Ще бъдат поставени и специални информационни табели,“ уточняват от общината, подчертавайки също така стремежа към нулева толерантност към нарушителите на обществения ред.

За ефективното справяне с проблема са насочени усилия и към граждански действия – при забелязване на нередности във връзка с изхвърлянето на отпадъците, общината призовава гражданите да реагират. „Ако забележите хора, които изхвърлят едрогабаритни или строителни отпадъци на нерегламентирано място, е нужно да снимате или запишете регистрационния номер на автомобила и да подадете сигнал в Община Плевен на следните електронни адреси: [email protected] и [email protected],“ призовават от администрацията. Така, чрез съвместни действия и ангажираност, общината и жителите на Плевен вземат активно участие в съхраняването на чистотата и хигиената на своя град.