Общинските съветници от БСП ще подкрепят идеята за паметник на героите от Дойранската епопея [ИП]

Политика

„На 29 март 2018 г., по време на заседание на Общински съвет – Плевен, групата общински съветници от БСП ще подкрепи предложението, внесено от кмета на община Плевен г-н Георг Спартански, относно поставяне на монументално-декоративен елемент – паметник на Девета плевенска дивизия.
На следващ етап, когато има яснота за идейния проект на монумента и бъде открита банкова сметка за дарения, ще внесем своята лепта – финансови средства и организиране на дарителска акция.” Това се казва в позиция на БСП Плевен, разпространена днес до медиите.
„Народните представители от ПГ на „БСП за България”, избрани от 15 МИР – Плевен, председателят на БСП – Област Плевен, Общинският председател на БСП – Плевен и общинските съветници от групата на БСП в Общински съвет – Плевен, заставаме зад идеята, която битува близо 100 години – в града да бъде изграден Паметник в памет на бойците, загинали при Дойран от Девета пехотна дивизия. Нещо повече – от позициите, които заемаме, като българи, ще работим за реалното й изпълнение”, се казва още в нея, като се обръща внимание на това, че от трибуната на Народното събрание на 23 март 2018 г. народният представител Васил Антонов е изразил позицията им и е поставил въпрос на заместник-министър председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов за помощта, която би оказала държавата за тази кауза.
„На следващ етап, когато има яснота за идейния проект на монумента и бъде открита банкова сметка за дарения, ще внесем своята лепта – финансови средства и организиране на дарителска акция. Мъжете от Дойранската епопея, които проляха кръвта си и дадоха живота си не само за Плевен, а и за България, заслужават място на памет и почит!
 Уверени сме, че ако всички ние бъдем единни, когато работим за приоритетите на нашия град, независимо от политическите си възгледи и пристрастия, ще успеем в най-кратки срокове да реализираме тази родолюбива идея и Плевен ще има Паметник в памет на героите от Дойранската епопея!”, завършва документът, подписан от народните представители Васил Антонов, Стефан Бурджев, Чавдар Велинов, председателя на Областния съвет на БСП – Диана Ботева, председателя на Общинския съвет – Свилен Атанасов, и общинските съветници -Цветко Цветков, Бойко Тодоров, Анжела Георгиева, Емил Райков и Антон Георгиев.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com