Общинският съвет в Долна Митрополия обсъжда бюджетната прогноза 2025-2028

Общество


Днес в Долна Митрополия Общинският съвет (ОбС) ще се събере за редовно заседание, на което ще разгледа 19 точки от предварителния дневен ред, информира председателят на ОбС Петър Петров. Една от важните точки в дневния ред включва приемането на бюджетна прогноза за местни дейности за периода 2025-2028 година.

Кметът Поля Цоновска ще представи предложение за отмяна на действащата Наредба за реда и условията при предоставяне на общински концесии. Причината за тази инициатива е новият Закон за концесиите, който прави старата наредба неприложима.

Сред другите важни въпроси, които ще бъдат обсъждани, са отчетът на бюджета на общината за 2023 година, както и разходите за сметосъбиране, сметоизвозване и депониране на битови отпадъци за същия период.

Общинските съветници също ще трябва да вземат решение относно отпускане на финансиране за представителния отбор по футбол на Областната дирекция на МВР в Плевен за участие в национално първенство. Допълнително ще се разгледа предложение за разрешение за формиране на групи в детската градина в село Ореховица със завишен брой деца.

Заседанието на Общинския съвет ще започне в 10:00 часа в салона на административната сграда на Общината.

Източникът на информацията е БТА.

Вашият коментар