Ограничения в Плевен заради избори: засягат движението и паркирането

Последни новини


**Промени в движението в Плевен заради изборите на 9 юни**

За целите на подсигуряването на безопасността и реда по време на изборите за Европейски парламент и Народно събрание, кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, разпореди временни ограничения на движението в града, съгласно заповед № РД-10-886 от 6 юни 2024 г.

На 9 юни, от 20:00 часа до настъпването на 10 юни, 08:00 часа, движението, спирането и паркирането ще бъдат временно ограничени в различни части на централната градска зона:

– По ул. „Димитър Константинов“ от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Стоян Заимов“;
– На общинския паркинг на пл. „Карол I“ зад Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец“;
– Паркингът на ул. „Димитър Константинов“, зад сградите на общинската и областната администрации, ще бъде недостъпен от 17:00 часа на 7 юни до 08:00 часа на 10 юни;
– Промяна предстои и по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ между кръстовището с ул. „Д. Константинов“ и кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“;
– Също и по ул. „Дойран“ от кръстовището с ул. „Стоян Заимов“, до кръстовището с ул. „Никола Д. Петков“.

За улеснение на гражданите, акцентираме, че светофарните уредби на гореспоменатите участъци ще бъдат изключени от 19:30 ч. на 9 юни докато отпадне необходимостта от ограниченията.

В зоните с ограничения ще бъде разрешено движението на служебни MПС, които обслужват изборните комисии, Областната и Общинска администрация, МВР, РДПБЗН, СНМП и „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, както и на екипите от „Информационно обслужване“ АД – клон Плевен.

Актуалните мерки целят да осигурят непрекъсната работа на изборните комисии и спокойното протичане на изборния процес.

[Източник: Община Плевен]