Организирани са комплекс от мерки за недопускане на нарушения на обществения ред [ЛТ]

Ловеч

Във връзка с предстоящите Великденски празници ОД МВР и РД ПБЗН в Ловеч са предприели мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността при провеждане на публични прояви.
В ход са и проверки за недопускане на незаконен превоз и търговия с животни, суровини и хранителни продукти.
В празничните дни се предвижда засилено полицейско присъствие, както по главните, така и по третокласните и общински пътища и подходите и районите на питейни и увеселителни заведения. Предвидено е провеждането на специализирани полицейски операции по различни направления на дейност, при които ще се следи най-вече за водачи употребили алкохол или неправоспособни такива, както и използване на обезопасителни колани или каски.
В периода от 05 до 09 април са планирани и ще се проведат на територията на цялата страна специализирани полицейски операции „Алкохол и неправоспособност“ , като внимание ще се обръща на третокласните и общински пътища и на най-посещаваните питейни заведения и дискотеки в област Ловеч. 

 За да бъдат спокойни и светли Великденските празници и с цел осигуряване на пожарната безопасност, в районите на манастирите и храмовете ще има засилено полицейско присъствие за предотвратяване на задръствания и увеличаване на пропускателната способност на пътищата и подстъпите към тях. Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в областта са извършили контролни проверки на църквите и манастирите, в които ще се провеждат празнични богослужения.  Проверени са ел. инсталациите, противопожарните уреди и е проведен инструктаж на църковните служители. Огнеборци ще следят за спокойното протичане на празничните литургии в по-големите църкви в ловешка област.
 
Служители от направление Държавен противопожарен контрол от РД ПБЗН-Ловеч са извършили проверки на 65 православни храма на територията на област Ловеч, като в 23 от тях са постановени нарушения , за които има издадени писмени разпореждания за отстраняването им.
На 9 места на територията на областта ще бъдат осигурени дежурства от служители на съответната РСПБЗН :

Троянски манастир с. Орешак, общ. Троян
 Катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр.Ловеч
 Църковен храм „Св. Троица“ – гр.Ловеч
 Църковен храм “Всях светих” – гр.Тетевен
Манастир “Свети Георги” – с.Гложене
 Църковен храм „Св.Троица“ – гр.Ябланица
Църковен храм „Св. Георги“ – гр.Луковит
Църковен храм „Св. Петка“ – гр.Троян
Църковен храм “Свети Панталеймон” – с.Рибарица, общ. Тетевен

Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu