Осуетен е опит за внасяне на наркотик в Затвор Плевен [ИП]

Крими

На 22 март 2018 година около 17:30 часа в Затвор Плевен, при извършена проверка в багажа на лишен от свобода – 32-годишен, в подплатата на левия джоб са намерени три полиетиленови опаковки, сини на цвят с неправилна форма с размери около 1,5 х 0,5см., съдържащи жълто прахообразно вещество. Местопрестъплението е посетено от разследващ полицай и експерт „БНТЛ“ при ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед, при който веществото е иззето за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай, съобщиха от МВР Плевен.
По-рано същия ден служители на Първо РУ-Плевен са иззели от 26-годишен лишен от свобода две полиетиленови опаковки, с размери 2 х 1 см., съдържащи бяло прахообразно вещество. Назначени са експертизи. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Образувано е бързо производство.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com