Отлагат премиери на „Госпожица Юлия“ в Плевен заради болест.

Общество


Двете премиерни представления на спектакъла „Госпожица Юлия“ в Драматично-куклен театър (ДКТ) „Иван Радоев“ в Плевен, които бяха обявени за 10 и 11 април, се отлагат поради заболяване на актьор от състава. Това бе съобщено на официалната страница на театъра в социалната мрежа Фейсбук.

Театърът се извинява на публиката, която с нетърпение е очаквала премиерата и вече е закупила билети. Зрителите могат да върнат билетите и да получат обратно сумата от касата на театъра, или да изберат да презаверят билетите си за друго събитие, организирано от ДКТ „Иван Радоев“.

Репетициите на „Госпожица Юлия“ започнаха още през януари и представлението се очакваше с голям интерес. Текстът на Аугуст Стриндберг е адаптиран от младия режисьор Теодора Лилян, която работи заедно със изтъкнатия драматург Роман Должански. Сценографията е поверена на Олег Головко, а музиката е създадена от композитора Калин Николов. За елегантните костюми отговаря Сергей Йорданов. В представлението участват актьорите Теона Димова, Антъни Пенев, Бориса Сарафова-Черкелова и Делян Илиев.

Информацията за отлагането на представленията на „Госпожица Юлия“ е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.