Отлично се представиха ученици от ОУ „Васил Левски“ на Национално състезание по английски език [ПД]

Образование

Отлично се представиха ученици от ОУ „Васил Левски“ в Плевен на шестото Национално състезание по английски език, организирано от Сдружение на учителите филолози „Любословие”, информират от училището.
Максимални резултати от 50 точки постигнаха Гергана Шетовска, Максимилиян Рачев, Цветин Калчев, Никол Павлова, Симеон Бешков и Виктор Митаков. Второкласниците и третокласниците от училището на ОУ „Васил Левски“ – гр. Плевен отново се пребориха достойно с конкуренцията и дадоха своя принос за училищната колекция от награди и отличия. Донесоха още две втори и две трети места, а останалите участници и техни подгласници също се представиха на ниво.
Състезанието е организирано съвместно със Българска академия на науките – Институт за български език и Синдикат на българските учители. Целта е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com