Отложиха делото за катастрофа Плевен-Ловеч за ноември заседания.

Общество


Делото за тежката катастрофа на пътя Плевен – Ловеч, в която загинаха трима души, е пренасрочено за разглеждане на две дати през ноември, съобщиха от Окръжния съд в Плевен след проведено разпоредително заседание. Обвиняемият е Габриел Т. от Тръстеник. Според обвиненията, на 20 юли миналата година, близо до разклона за село Ралево, той е управлявал автомобил „Мерцедес“ и нарушавайки правилата за движение, предизвикал умишлено катастрофа, при която загиват Цветомир Л., Стела И. и Найден Т.

На днешното съдебно заседание са разгледани процедурните въпроси свързани с процеса. Делото ще продължи по общия ред, което включва разпит на всички свидетели и експерти, посочени в обвинителния акт. Поради множеството лица, които трябва да дадат своите показания, съдебното следствие е отложено за 7 и 8 ноември, информираха от съда.

Преди началото на заседанието тази сутрин, пред Съдебната палата в Плевен се събраха роднини и приятели на жертвите Цветомир и Стела. Те изразиха своето желание за справедлива присъда и заявиха намерението си да присъстват и на бъдещите съдебни заседания.

Източник на информацията: БТА.