От днес студентите могат да кандидатстват за летен стаж в държавната администрация [ИП]

Икономика

1145 свободни стажантски позиции в 43 професионални направления са обявени по програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за тази година. Най-много са стажовете, обявени в направления: Икономика  – 394, Право – 145, Администрация и управление – 140, Архитектура, строителство и геодезия – 64, и Информатика и компютърни науки – 47.
В програмата могат да участват всички български граждани, които се обучават във висши училища в страната или чужбина.
Кандидатстването, първоначалния подбор и класирането на кандидатите се извършва изцяло онлайн на Портала за студентски стажове в държавната администрация: http://staj.government.bg.
Условията за кандидатстване са: регистрация и създаване на профил в Портала, решаване на онлайн тест в Портала, избор на до 5 стажантски позиции за стаж.
Крайният срок за кандидатстване по програмата е 22 април 2018 г., 23,59 часа. Подробна информация за всеки етап от програмата може да намерите тук: http://staj.government.bg/informatsiya-za-programata.
Стажовете ще се проведат в рамките на трите летни месеца: юли, август и септември. Продължителността им е между 10 и 45 работни дни. Всеки успешно завършил стажа си студент ще получи Удостоверение за проведен стаж и Оценка на придобитите по време на стажа умения.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com