От 1 юни в Ловеч се провеждат профилактични прегледи и скринингови изследвания [ЛТ]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

На 01.06.2018г. в гр. Ловеч по Програма „Здраве за всички” ще се проведат профилактични прегледи и скринингови изследвания за остеопороза, профилактика на рак на гърдата, образна диагностика на щитовидна жлеза и ехографска диагностика на коремни органи.
Диагностиката и консултантската дейност ще се извърши от д-р Любомир Дамянов- от „Медицински център за човешка репродукция“ ООД – София и председател на Асоциация на българските акушер-гинеколози в България.
Информираме гражданите на гр. Ловеч, че на 01.06.2018 г. /петък/ от 09.00 до 12.30 часа в Клуб на инвалида, кв. „Вароша“, бл. „Вароша“ ще се проведат следните профилактични изследвания по Програма „Здраве за всички“:
Изследване на костна плътност за заболяването остеопороза-цена 10.00 лв.;
Ехографско изследване на гърдите за рак на млечната жлеза-цена 10.00 лв.;
Ехографско изследване на щитовидна жлеза на цена 10.00 лв.;
Подробно ехографско изследване на коремните органи – черен дроб, жлъчен мехур, далак, панкреас, бъбреци, пикочен мехур и простатна жлеза при мъжете и матка и яйчници при жените на цена от 20.00 лв.;
Ехографско изследване на стави – тазобедрена става, колянна става, глезенна става, раменна става, лакетна става и китка на цена 10.00 лв. на става.
Изследванията се правят с компютър Остеодензитометър – марка  Sunlight Omnisens7000S – изследва дълги кости на радиус, тибия и пръсти на ръце и крака – работи на ехографски принцип и е напълно безвреден.
Ехографът е марка Mindray с много висока разделителна способност, който също е безвреден. С него се изследват и бременни жени.
Желаещите за профилактичните прегледи трябва да се запишат предварително на следните телефони: 0884/885327 или 068/688-230
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu