ОУ „Васил Левски“ – Плевен, се представи отлично на XX Национален ученически празник „3a хляба наш…“ [ПД]

Образование

За втори път ОУ „Васил Левски“ – Плевен, получи плакет и грамота за отлично представяне и активно участие в XX Национален ученически празник „3a хляба наш…“ в Благоевград, информират от училището. Грамоти и награди за спечелените сред участници от над 100 училища първо, второ място и поощрителни награди завоюваха второкласниците Даниел Димитров с неговия разказ в книжка „Пътят на Житко“, Виктор Митаков за паното „Жътварка“, Деница Динкова, за стихотворението „Житената питка“ и Цветин Калчев – за макета „Жива нива“. Победителите са възпитаници на учителите Богомила Милчева и Станислава Симеонова.

Даниел Димитров – 1 място.Силно се представят и другите участници от ОУ „Васил Левски“ в Плевен. Представените седем изложби на празника показаха красивите състезателни проекти на талантите Ева Петрова, Дочко Чалъков, Кристина Върбанова, Ана Мария Гонзало Лопез, Гергана Шетовска, Дария Цанкова, Денислав Карагьозов и Деница Върбанова. Директорката Таня Тонева поздрави всички тях, семействата и учителите им.
Виктор Митаков – 2 място.Пано „Жътварка“.„Изключително важно е, че пазите традициите, че ги предавате, че вярвате в българщината и я носите в сърцето си. Скъпи родители, благодаря Ви, че подкрепяте децата си и ги стимулирате да участват в тези празници“, каза при откриване на празниса зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова. Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим заедно със свещеници от благоевградския храм „Въведение Богородично“ благословиха хляба на участниците.
Празникът се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Проявата е част от културната програма на Община Благоевград за 2018 година, част от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката и е включена в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерския съвет. Целта на Националния ученически празник „3а хляба наш….“ е да разшири научните познания за производството и значението на хляба, да запознае с българските традиции и обичаи, свързани с хляба и хлебните продукти, и проучване традициите на други европейски народи.
Цветин Калчев – поощрителна награда.Деница Динкова – поощрителна награда.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com