Официална позиция: Кметът на Община Ловеч никога не бяга от диалог с протестиращи граждани [ЛТ]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Кметът на Община Ловеч никога не е бягал от диалог с протестиращи граждани, но днешната ситуация пред хотел „Ловеч“ в деня на Празника на града беше крайно неподходяща за сериозен разговор. Твърденията на част от държавните медии, че не се е стигнало до диалог с протестиращите, е неточен и манипулативен. Кметът никога не се е крил, както твърдят други медии.
Напротив, Корнелия Маринова разговаря отблизо с някои от протестиращите, което се вижда от снимката. В създалата се обстановка обаче не беше възможно да се води разговор с всички, защото шумът и виковете преобладаваха.
Кметът Корнелия Маринова е готова винаги да се срещне в нормална обстановка с представители на протестиращите, за да обясни и отговори на повдигнатите въпроси. Кметът обаче никога няма да участва в блокада на пътища и други екстремни действия, тъй като е незаконно.
На практика днес за пореден път кметът пое всички негативи на държавната власт поради липса на други държавни представители. Самите организатори на протеста направо избягаха, навярно защото точно по време на тяхното управление държавната болница в Ловеч тръгна назад. Бъдещето на здравното заведение може да се решава само в реален диалог и чрез изпълнение на оздравителен план.
Община Ловеч, пресцентър
11.05.2018 г.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu