Панорамата се включва в Нощта на музеите с изложби, базар на книгата и премиера на документален филм за Макгахан   [ПД]

Общество

Панорама „Плевенска епопея 1877г“ ще се включи в Нощта на музеите с интересни изложби, базар на книгата и премиера на документален филм за Макгахан. Събитията са на 12 май от 19 до 24 часа.
Ще бъде показана експозицията „140 години от Освобождението на България и изграждане на българската държава“ с материали от фонда на Регионалния исторически музей във Велико Търново, които са свързани с откриването на Учредителното събрание през 1879 г.
Посетителите ще видят и изложба-дарение „140 години Плевенска епопея 1877 г.“, както и премиера на документалния филм „Освободителят на България“ за американския журналист Макгахан. Продуцент и режисьор е Искрен Красимиров.
Ще бъде представено и оръжие на воюващите страни в Руско-турската война 1877-78 г. Ще има базар на книгата и изложба-базар на ученици от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен. В събитието ще участва и Регионален клуб „Традиция“ – Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com