Пепо Петков встъпи в длъжност като общински съветник в Плевен

Общество


Днес Пепо Петков официално встъпи в длъжност като общински съветник в Общинския съвет на Плевен. Клетвата бе положена в началото на редовното заседание на съвета.

Да припомним, че на 22 февруари тази година Общинската избирателна комисия (ОИК) в Плевен прекрати предсрочно мандата на общинския съветник Генадий Гешев от Местна коалиция „Българска нова демокрация“. Това решение бе взето след като Пепо Петков подаде сигнал, в който посочи, че е нарушен член 30, алинея 4, точка 4, последно предложение от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). ОИК Плевен обяви Пепо Петков за новия общински съветник на същото заседание. След обжалване на решението, Върховният административен съд го потвърди окончателно на 10 септември.

„Моите приоритети ще бъдат свързани с усилията Плевен да стане все по-добро място за живеене, за да могат нашите деца и внуци да изберат да останат тук, вместо да търсят бъдеще в други градове или чужбина,“ заяви Петков пред БТА.

Заседанието на Общинския съвет днес започна с минута мълчание в памет на наскоро починалата общинска съветничка и председател на групата на коалиция „БСП за България“ Ева Маринова – Найденова. „Плевен загуби един достоен и добър човек, който ще липсва на всички. Загубихме уважаван от всички нас колега и приятел,“ спомена председателят на ОбС-Плевен доцент д-р Иван Малкодански.

В памет на Маринова, в заседателната зала бяха положени две червени рози и чаша кафе на нейното място.

Сесията продължава, като в дневния ред са включени 25 предложения за разглеждане.

Информацията е предоставена от Българска телеграфна агенция (БТА).