План за миене на улици в Плевен и жк „Сторгозия“ на 10 юли

Последни новини


Плевен се Подготвя за „Големият Чист“ на Улиците

На 10 юли, жителите на Плевен ще станат свидетели на очакваната сезонна акция за миене на улиците. Девети квартал и жк „Сторгозия“ ще бъдат целите на почистващите екипи този ден. В публично съобщение община Плевен обяви списъка на улиците, които ще бъдат включени в графика:

– ул. „Янко Сакъзов“;
– ул. „Хаджи Димитър“;
– ул. „Врана“;
– ул. „Зайчар“;
– ул. „Ст. Заимов“;
– ул. „Средец“;
– ул. „Пирот“;
– ул. „Кресна“;
– ул. „Кратово“;
– ул. „Тотлебен“ около блокове 13 и 16 до ул. „Крали Марко“;
– и ул. „Железничар“ в жк „Сторгозия“.

Властите подчертават значението на кооперацията между градските служби и гражданите, за да се осигури добрата хигиена на уличната инфраструктура. Специален призив е отправен към шофьорите да не паркират автомобилите си на посочените улици, така че процесът на измиване да протече безпроблемно и максимално ефективно. Общината настоява това е важно за удобството и естетиката на градската среда.

Дейностите се осъществяват с цел поддържане на подходящия вид и санитарно състояние на градските площи, като в същото време се подобряват условията за живот на жителите на Плевен. Гражданите могат да очакват в близките часове на 10 юли, че екипите на общината ще бъдат на терен с необходимата техника за постигането на желаните резултати.