План за миене улици в Плевен и „Сторгозия“ на 8 юли 2024

Последни новини


Плевен, 8 юли – Гражданите на Плевен ще бъдат свидетели на продължението на пролетната акция по миене на улиците в града още на 8 юли. Действията по поддържане на чистотата ще обхванат важни части на градската инфраструктура в Девети квартал и жилищен комплекс „Сторгозия“.

Планът включва миене на редица ключови улици, като специализираните екипи ще бъдат разпределени по следните участъци: ул. „Кавала“, ул. „Солун“, ул. „Странджа“, ул. „Страцин“, ул. „Емил Димитров“, ул. „Самуил“ до ул. „Хаджи Димитър“, ул. „Серес“, ул. „Драма“ и в районите около блоковете 29, 30, 97 и 72, също така и по трасето на тролейбусна линия № 7 до Мото пфое.

От общината отправят апел към жителите и гостите на града за съдействие: „Молим ви да не паркирате автомобилите си по посочените улици в деня на миенето, за да може процесът на почистване да протече бързо и ефективно.“ Ефикасното и навременно изпълнение на този график е изключително важно за поддръжката на добрия вид и хигиената на уличната мрежа в Плевен.

Призовката на община Плевен е част от общите усилия за подобряване на градската среда и осигуряване на по-приятна и чиста обстановка както за местните жители, така и за гостите на града.