Плевенски зрелостници наградени за успехи в образование и изкуство

Общество


Изявени зрелостници от десет плевенски училища, които са постигнали високи резултати в сферите на образованието, културата, изкуството, науката, спорта и са представили достойно своите учебни заведения, са били наградени на тържествено събитие в Националния пресклуб на БТА в Плевен. Инициативата „Първенец на годината“ се провежда за първи път от Лайънс клуб – Плевен-Мизия.

„Нашите усилия са насочени към общественополезни инициативи и обхващат пет основни направления – борба и превенция на диабета, борба с очни заболявания, екология, превенция на онкологични заболявания и работа с младите хора. Именно последното ни провокира да реализираме тази инициатива, подкрепяйки училищните първенци с парични награди“, сподели Галина Станимирова, член на плевенския клуб. Тя допълни, че всякт един отличен зрелостник получава по 250 лева, осигурени чрез лични дарения и от благотворителни акции.

„Поздравяваме ви за впечатляващите резултати и ви пожелаваме преди всичко да бъдете смели в първа стъпка към новия етап от живота ви, да преследвате своите мечти, да си поставяте цели и да ги постигате“, посочи Станимирова към наградените зрелостници.

Училищата имаха възможността да номинират своите първенци без никакви условия и да излъчат своите лидери, посочи Диана Данова, която е един от инициаторите на програмата и председател на Съюза на математиците в България – секция Плевен.

Ива Маринова, президент на Лайънс клуб – Плевен-Мизия за мандат 2023/2024, пожела на младите те да продължат своя път в живота с амбиция и самочувствие, не забравяйки честта, прошката и вярата. Тя лично връчи наградите на отличените ученици: Александра Христова и Полина Динчева от СУ „Стоян Заимов“, Дениз Потурлиев от Математическа гимназия „Гео Милев“, Стефани Дикова от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Божидара Павлова от СУ „Иван Вазов“, Асен Младенов от Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“, Пламен Ненов от СУ „Пейо К. Яворов“, Милица Кънчева от Спортно училище „Георги Бенковски“, Антония Иванова от СУ „Христо Смиренски“, Паолина Бънджева от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ и Виктор Христов от Профилирана гимназия „Димитър Димов“.

Информацията за тази статия е предоставена от кореспондент на БТА в Плевен, Елина Кюркчиева от БТА.