Плевенчанката Миглена Цанова подава ръка на абитуриент без родители от с. Ясен [ПД]

Общество

Миглена Цанова със семейството си на Цветница.
Плевенчанката Миглена Цанова, инициатор на патриотични и благотворителни каузи, ще подаде ръка на абитуриент без родители от село Ясен. Майката на момчето е починала, а баща му не се знае къде е. Младежът се грижи сам за себе си, като работи и учи в Плевен. „Той ме впечатли с добротата и с желанието си да се бори за по-добър живот“, разказа Цанова, като уточни, че момчето се притеснява да се спомене името му.
В трудния му житейски път до него стои и кметът на селото – Йото Добрев, който му помага в намирането на работа. Освен с добро сърце, съдбата е дарила зрелостника и с прекрасна визия и харизма, които покоряват околните, споделят негови познати. Устремен към добрата си реализация, той се грижи много и за здравето си, като спортува интензивно.
„Разбрах, че младежът ще завършва средното си образование. Предстои му абитуриентски бал и му предложих да се погрижа за празничното му облекло и за куверта в ресторанта в Плевен. Балът ще бъде на 28 май. Освен това ще зарадвам и неговата приятелка, която също завършва. Прическата ще е подарък от Латинка Пейчева, а гримът – от Полина Луканова“, сподели още Миглена Цанова.
Тя е решила добрият жест към младежа да не е еднократен, а да му окаже подкрепа и в бъдеще, за да го провокира да се развива в желаната посока и да се реализира по най-добрия начин.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com