Плевен домакинства 30 години по-късно на юношески баскетболен турнир.

Последни новини


Плевен возобновява баскетболните традиции с домакинство на юношеския финален турнир

Плевенско приветствие очаква младите таланти на баскетбола, тъй като градът отваря врати за финалите от Държавното първенство по баскетбол за юноши до 15 години, където 12 отбора ще се състезават за титлата. Събитието ще се проведе от 9 до 12 юни в залата „Балканстрой“, което ще превърне града в баскетболен център за първи път след тридесетгодишна пауза.

Уникалният шанс за юношеските отбори ще започне с квалификационните срещи на 9 юни от 12:00 часа, където четири отбора ще имат възможността да продължат към основната фаза на турнира. Изключително внимание вече привлякоха отборите на ЦСКА – София, „Миньор 2015“ – Перник, „Вълци“ – Разград и домакините „Спартак“ – Плевен, които очакват с огромно нетърпение да се включат в битката за шампионската титла.

Локалният фаворит „Спартак“ – Плевен ще разбере своя съперник на 10 юни, понеделник, от 18:00 часа, когато ще се изправят срещу победителя от двубоя между „Буба Баскетбол“ и „Берое“. Вълнението нараства и с предвидената в 17:00 часа церемония по откриването на турнира, която ще уважи и изпълнителният директор на Българска федерация по баскетбол – Филип Виденов, временно изпълняващ ролята Президент.

За да направите своята подготовка за турнира, можете да намерите пълната програма в прикачения файл и да не пропуснете нито една от зрелищните срещи, които със сигурност ще предизвикат адреналин и вълнение сред юношите и техните фенове.