„Плевен планира почистване на улици в нощта срещу 12 юли“

Последни новини


Плевен се подготвя за голямото миене на улиците през нощта на 11 срещу 12 юли

В Плевен предстои поредната операция по измиване на уличната мрежа. В нощните часове на 11 юли, четвъртък, и през настъпващите първи часове на 12 юли, петък, екипите на общината ще почистят редица централни и периферни улици.

Сред зоните, които ще бъдат обхванати от миенето, са някои от ключовите транспортни артерии в града: ул. „Дойран“, ул. „Драгоман“, ул. „Бяло море“, ул. „Атон“, ул. „Гео Милев“, ул. „Никола Петков“ и ул. „Т. Табаков“. Също така, дейностите ще продължат по ул. „Хилендар“, ул. „Варна“, ул. „Дряново“, ул. „Белене“ и ул. „Княз Борис I“.

По-специфични дейности са предвидени и в района на ресторант „Лайф“, където пространствата вдълж трасето на тролей № 9 до бензиностанция „Шел“ ще бъдат измити, както и пространствата между бл. 115 и 119, успоредно на бл. 113 в жилищен комплекс „Дружба“.

От общината апелират към гражданите с молба да съдействат и да не паркират автомобилите си на посочените участъци. Ефективното почистване и измиване на улиците може да бъде осигурено само ако пространството е напълно освободено.

Мерките по почистването на улиците се предприемат в рамките на усилията на общинската администрация за подобряване на градската среда и осигуряване на по-добра инфраструктура за жителите и гостите на града.