Плевен Провежда Осмия Кръг на Силов Многобой Кампания „Силните срещу дрогата“

Последни новини


### Плевен e домакин и съорганизатор на кръг от Държавното първенство по силов многобой и кампанията „Силните срещу дрогата“

Плевен ще приеме осмия кръг от Държавното първенство по силов многобой и кампанията „Силните срещу дрогата“. Събитието, организирано от състезатели на Българската федерация на силовите атлети „Айрън мен” и подкрепено от Министерството на младежта и спорта, ще се проведе на 21 септември (събота) от 16.00 часа на паркинга до ресторант „Двете сърнета“ в парк „Кайлъка“. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Плевен също подкрепя организацията на събитието.

Кампанията „Силните срещу дрогата“ се провежда повече от 10 години и включва редица държавни и международни състезания по силов многобой в различни градове всяка спортно-състезателна година.

В тазгодишното събитие в Плевен ще вземат участие осем атлета, сред които Иван Мрянков, Божанката, Петьо Христов, Мирон Йорданов (Председател на БФСА „Айрън мен“), Станислав Стойков, Стилян Карчев, Християн Делчев и Иван Майсторов. Те ще трябва да покажат своята сила, издръжливост и спортен дух в следните изпитания:

1. Дърпане на 8-тонен трактор на 20 метра разстояние;
2. Вдигане на автомобил, т. нар. „мъртва тяга“ – кой ще направи най-много повдигания за 1 минута;
3. Лог лифт – вдигане на 90, 120 и 130 кг;
4. Фермерска разходка – атлетите ще трябва да изминат 20 м в едната посока, натоварени с две тежести по 130 кг, и да се върнат с две тежести по 160 кг;
5. Кобилица – на дистанция 20 метра ще пренасят 360 кг за време;
6. Щафета – атлетите трябва да пренесат на разстояние 20 м и да натоварят на платформа два чувала по 120 кг.

Очаква се събитието да привлече не само спортни ентусиасти, но и широка публика, която да подкрепи тазгодишните титаните в тяхната битка за победа и срещу дрогата.