Плевен продължава премахването на опасни изсъхнали растения от градската среда

Последни новини


В Плевен продължават дейностите по обезопасяване на градската среда от опасната растителност. След задълбочен инспекции, които установиха риск за безопасността, екипи на общинската фирма „Паркстрой” ЕООД пристъпиха към премахването на изсъхнали чинари, които се намират на бул. „Данаил Попов“. Дърветата се намират в непосредствена близост до спирка на градския транспорт, насреща бившия Дом на книгата, и представляват заплаха за минувачите.

„Основната ни цел е да гарантираме безопасността на гражданите. Всички действия, които предприемаме, са насочени към предотвратяване на евентуални инциденти, които могат да възникнат вследствие на падане на сухи клони или дори цели дървета“, коментира представител на Община Плевен.

Утре, 05 юли, плановете на общинските служители включват премахването на пълзящи растения, достигнали до височината на третия етаж на медицинския център ДКЦ II – Плевен. Тази инициатива е част от по-широката стратегия на общината за поддържане и осъвременяване на градската среда, като се държи сметка и за зелените площи в града.

Служителите на „Паркстрой” ЕООД ще продължат да следят и оценяват състоянието на градското озеленяване и да предприемат необходимите мерки за поддържане на безопасна и приятна градска среда за всички жители и гости на Плевен.