„Плевен се готви за изложението „Българско е – традиции и обичаи“ от 12 до 15 май с увеличен брой шатри“

Последни новини


Плевен е на прага да отбележи едно от най-цветните и автентични свои събития – изложението „Българско е – традиции и обичаи“, което ще се проведе от 12 до 15 май в чест на празника на града. Общинският съвет взе решение за разширяване на пространството за шатрите по площад „Възраждане“, за да могат повече участници да демонстрират своето изкуство и занаятчийство.

С изявлението на Цветомир Йотов – председател на Регионалната занаятчийска камара и Диана Цинцарска – председател на СНЦ „Българско е“, става ясно тяхното желание за разширяване на пространството за участници. „С новото решение дадохме съгласие за поставяне на общо 50 шатри. Те ще бъдат разположени в отсечката от Военния клуб до НЧ „Съгласие 1869“ в дните от 12 до 15 май,“ се отбелязва в общинското съобщение.

Благодарение на одобрението на Общината, промените в плана позволяват на повече занаятчии и майстори на традиционни български продукти да вземат участие в изложението. Предпочитание за участие ще имат членовете на Регионалната занаятчийска камара и местните фирми, а също и редовните участници в събитието. „Ще бъдат представени само български продукти, ръчно изработени от майстори-занаятчии,“ подчертава организацията.

Изложението се превръща в един от символите на Плевен и засилва обществото със своята почит към националната култура и дълбоките корени на българските традиции и обичаи. Събитието обещава да бъде пъстър калейдоскоп от цветове, звуци и вкусове, в които всеки посетител може да се потопи и да отпразнува богатото културно наследство на България.