Плевен се присъединява към световната инициатива срещу трафика на хора.

Последни новини


Плевен ще бъде един от десетте български града, които ще се включат в глобалната инициатива Walk For Freedom – Поход за свобода, организирана от фондация „Кампания А21“. Събитието ще се проведе на 19 октомври (събота) и ще отбележи третото участие на града.

Походът е посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора, който се чества на 18 октомври. Целта на инициативата е да привлече общественото и медийното внимание към проблема със съвременното робство и мащабите на търговията с човешки съдби. Организаторите подчертават, че това е един нетрадиционен начин за превенция и повишаване на информираността на обществото.

Участниците в шествието ще бъдат облечени в черни тениски и ще се движат мълчаливо в колона по един. В Плевен маршрутът ще започне от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и ще продължи до паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина. Началото на похода е насрочено за 11:00 часа. Организаторите канят ученици от плевенските училища, студенти, преподаватели и общественици да се присъединят към инициативата.