„Плевен ще бъде домакин на второто издание на „Kaylaka trail run“ на 7 април с нови трасета и без възрастови ограничения“

Последни новини


На 7 април, в идиличните предели на парк Кайлъка в Плевен, ще се състои второто издание на вече популярното бягане „Kaylaka trail run“. Събитието е част от Спортния календар на Плевен за 2024 година, организирано съвместно от Общината и сдружение „Да бягаш“.

Участниците ще се отправят към тръгване от язовир Тотлебенов вал точно в 9:40 часа, като предстои да изследват и насладят зрители и участници на спиращите дъха екопътеки в района. Инициаторите на събитието акцентират на атрактивната маршрутна карта, която включва не само природните красоти, но и историческите богатства на Плевен.

„Kaylaka trail run 2024“ предлага разнообразие от трасета, като участниците ще могат да избират между 7-километрови и 16-километрови маршрути, съществуващи и в предходната версия на събитието, както и едно ново, предизвикателно 30-километрово трасе. Този път маршрутът обещава още по-уникално преживяване, тъй като минава покрай символичната плевенска Панорама.

Организаторите подчертават, че състезанието няма възрастово ограничение и е отворено за бегачи с различни умения – от пълни начинаещи до напреднали бегачи и дори за тези, които предпочитат да се насладят на природата на спокоен ход.

В очакване на старта, вече са регистрирани около 350 участника от цялата страна. Всеки, който премине финишната линия, ще бъде отличен с комеморативен медал, издаден от организаторите на събитието, в знак на техния успех и участие в знаковото за региона спортно събитие.