Повече от 300 участници в пешеходния поход Плевен-Тотлебен

Общество


В деветия ежегоден пешеходен поход от Плевен до село Тотлебен участват над 300 души, които се обединяват под мотото „Да слезем от колите и да повървим пеша“. Инициативата стартира рано тази сутрин при Кожухарската чешма, където се регистрираха 325 ентусиасти, всички получили тениски с посланието на събитието.

Освен местните жители, в похода се включват и представители от други области, както и група индийски студенти, приели предизвикателството. Най-възрастният участник е 70-годишният Васко Веков, който ще измине маршрута за втори път. „Обичам ходенето. Турист съм“, сподели Веков в интервю за БТА.

Петър Петров от село Тотлебен участва за пети път и тази година води със себе си своята четиригодишна дъщеричка, която е най-младият участник в похода.

Участниците ще изминат общо 25 километра до село Тотлебен. По-голямата част от маршрутата преминава през живописна гориста местност, където са поставени указателни табели на всеки километър за улеснение. Пътят е добре маркиран, за да се избегнат отклонения.

Организаторите стриктно следят за събирането на отпадъците, като всички пластмасови опаковки ще бъдат рециклирани. Получените средства от рециклиране ще бъдат насочени към благотворителни цели, сподели кметът на село Тотлебен, Емил Гашев. Походът завършва в парка на село Тотлебен.

Източник на информацията: БТА.