Поетапно затварят детски градини за основни ремонти от 26 март [ПД]

Образование

Поетапно ще затварят детски градини за основни ремонти от 26 март. Дейностите са по проекта „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието”. Това обяви Стефан Милев, заместник-кмет в Община Плевен с ресор „Европроекти и хуманитарни дейности”. Първите три детски заведения в списъка за рехабилитация са „Юнско въстание”, „Теменуга” и „Дружба”, които се посещават от общо около 460 деца.
Получено е безрезервното разбиране и съдействие от директорките на детските заведения и от родителите за преместването на децата по време на ремонтите в други градини на територията на Общината. Няма нито едно дете, на което да не е осигурена възможност да посещава градина. Направено е всичко възможно да не се разкъсват групите и с децата да бъде прехвърлен дори и персоналът. По предложение на родителите една цяла група ще посещава градината в с. Опанец, а друга – тази в с. Буковлък. Родителите са се запознали с условията там и инициативата за прехвърляне в тези градини е била тяхна. Община Плевен е осигурила транспорт, но по желание на родителите те ще извозват децата с личните си автомобили.
Същинските строително-монтажни работи ще започнат от 10 април. До тази дата ръководителите на детските заведения трябва да направят организация за съхранение на инвентара. Фирмите, изпълнителки на дейностите, са уверили, че ще приключат работа преди крайната дата, за да може градините да бъдат подредени и почистени в рамките на записания в договорите срок от 100 дни.
Следващите четири детски заведения – градините „Ралица”, „Щурче”, „Калина” и детска ясла „Гергана”, както и двете училища – НУ „Христо Ботев” и ОУ „Климент Охридски”, ще се ремонтират през лятото, когато повечето от родителите са в отпуск. „Това значително ще намали броя на децата и настаняването на останалите ще е по-безпроблемно, учениците също ще са във ваканция. Желанието ни е до края на 2018-а година ремонтите в детските заведения и училищата да приключат и да създадем много по-комфортна и здравословна среда за децата”, коментира Милев.
Договорът за изпълнение на проект „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” е за БФП на стойност 10 223 215,88 лева и срок за изпълнение на проектните дейности 30 месеца. Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изпълнение на дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура в Плевен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com