Пожар в хале в Плевен, причина – вероятно късо съединение.

Полиция

ПЛЕВЕН, 3 април 2024 г. (Информационен бюлетин на МВР) – Пожар в производствено хале на булевард „Георги Кочев“ в Плевен беше успешно потушен от отзивчивите екипи на полицията и пожарната. Инцидентът, станал вчера, около 18:08 часа след получен сигнал на ЕЕН 112, е предизвикан от възникнало късо съединение от захранващ проводник на 220 волта, според първоначалните данни от огледа.

Унищожени са били различни отпадъчни вещи, включително стари автомобилни гуми, производствена хартия, разредители и бои, както и няколко технически уреда. Опушени са били и 30 кв.м. стени. Материалните щети все още се изчисляват, а случаят е доведен до вниманието на дежурния прокурор при Районната прокуратура в Плевен.

В пресъобщението на МВР се съобщава и за оказана техническа помощ на 2 април, по-малко от 24 часа преди пожара, при пътен инцидент близо до с. Комарево и град Гулянци. Случил се е инцидент с самокатастрофирал водач на автомобил „Фолксваген“. За щастие, при пристигането на екипите хората вече били спасени от колата, а професионалистите от РС ПБЗН – Гулянци са се погрижили за обезопасяването на превозното средство.