Полицай стреля по 19-годишен с личното си оръжие в Плевен.

Плевен днес


Полицейски офицер, който е стрелял по 19-годишен юноша в град Плевен, се е послужил със своето лично пистолет. Разследващите обявиха това на брифинг, където разкриха първоначална информация за инцидента, съобщават от телевизия Нова.

На мястото на произшествието бяха четирима полицеи в немаркирана кола, която се сблъска с друг автомобил, в който се возеха петима младежи. Има разминавания в разказите на двете групи от участници в инцидента, но едно е сигурно – конфликтът настъпи след като двата автомобила се блъснаха.

Произшествието се случи през нощта на четвъртък. От Районното управление на Плевен е съобщено, че заподозреният автомобил не е спрял съгласно предупреждение със стоп-палка, и като резултат на това, служителят на реда е изстрелял два патрона за да го спре, но в резултат младежът е бил улучен.

Според релацията на младите хора, които са били в автомобила с ранения, версията им е различна от официалната. Те твърдят, че полицейските служители, които били в граждански дрехи и в неозначен автомобил, неведнъж не им позволявали да минат напред. Последвало е блокиране и когато младежите били заставени да спрат, намерението било да уточнят недоразумението. След като не били удостоверени от служители на реда, момчетата изпаднали в паника и се опитали да избягат. Вследствие на това е последвал изстрел и раненият е викнал от болка. След четиричасова сложна хирургическа намесa, състоянието на пострадалия към момента е стабилизирано. Приятелите му уточняват, че са научили че стрелецът е полицейски служител от разследващия, който ги е посетил в болницата след като те са подали сигнал за инцидента на телефон 112.

От Министерството на вътрешните работи са шокирани от постъпката на служителя и поставят под съмнение причините защо не е потърсил помощ чрез 112 или проверил как е младежът след стрелбата. Оръжието му беше предоставено от самия него на разследващите. В случай че се докаже вината на служителя, той може да бъде осъден на затвор от две до десет години. Стажът му в МВР надхвърля две десетилетия.

Информацията в статията е предоставена от dnes.bg.